30 Mart 2009 Pazartesi

Gwyneth Paltrow'dan Kolleksiyon


Oscar'lı oyuncu Gweneth Patrow'da kendi moda kreasyonunu derleyen ünlüler arasına katılıyor. Fransız marka ZOEtee’s için bir sonbahar kış kolleksiyonu hazırlayacak olan aktris , kolleksiyonunda 70'lerden esinlenmiş elbiselere ağırlık verecekmiş. Gelecek hafta Londra'da görücüye çıkacak olan ZOEtee’s Loves Gwyneth adlı kolleksiyonun geliri Londra'daki bir çocuk derneğine bağışlanacakmış.

29 Mart 2009 Pazar

Pleasemachine














Pleasemachine Anna Zaboeva'nın yarattığı ve tek başına sürdürdüğü bir marka. Ayakkabı fetişi bir arkadaşımın tavsiyesiyle göz attım ve çok beğendim. Ancak Anna sadece ayakkabı tasarlamıyor, papyon, çanta gibi ürünler de tasarlıyor. Ben kendisiyle facebook yoluyla haberleştim, facebooktaki galeride çok sayıda tasarımı bulunmakta mutlaka göz atın derim ----> link.
Rusya'da doğup büyüyen tasarımcı önüne çıkan bir fırsatla Avrupa'ya gitmiş ve Avrupa'nın atmosferine hayran kalıp orda kalmaya karar vermiş. Şu an Budapeşte'de olan Anna, yeni malzemeler ve kontaktlar için sürekli gezdiğini söylüyor ve kendini Macar ya da Rus tasarımcı yerine evrensel bir tasarımcı olarak niteliyor.
Şu anda sahip olduğu bir mağazası bulunmamakta ve bu fikre de karşı çıkıyor. Onun yerine tasarımlarını gittiği heryerde partiler vererek tanıtıyormuş. Böylece insanlar gelip onunla tanışıp, tasarımlarını deneyip fotoğraflar çekilebiliyor aynı zamanda da dans edebiliyorlarmış :) İnsanların marka hakkında iyi izlenimler esinmesi amacıyla böyle bir yol seçmiş kendine, aslında oldukça da mantıklı :)
Yalnız çalışan tasarımcı, tamamen kendi fikrinden bir ayakkabı tasarladıktan sonra o ayakkabıdan oldukça az sayıda üretilmesi için profosyonel ayakkabı yapımcılarının olduğu bir fabrikaya veriyormuş.
Yakın zamanda erkek ayakkabıları ve yüksek topuklu ayakkabı tasarımlarına da ağırlık vereceğini eklemeden geçemeyeceğim. Galeriden beğendiğim işleri seçmemi söylemişti bana ama sanırım biraz abarttım bolca örnek koydum :)
Genç tasarımcılar hakkında bir şeyler yazmak için yanıp tutuşuyordum, bu eylemime devam edeceğim :)





Okudum / Okuyorum #1

Ne zamandır blog boş duruyor hiç birşey yapmıyorsun diyen arkadaşlarıma "aslında sürekli okuyorum sanırım" diye cevap veriyordum. Bu iki buçuk ay içinde, yani mezuniyetimden sonra okuduklarımı sizle de paylaşayım istedim.


Mezun olur olmaz, yani bitirme projemden kurtulur kurtulmaz tatil niyetine kafamı fazla kurcalamayacak ve sürükleyici bir kitaba ihtiyaç duydum. Bu seri de bu ihtiyacımı tam olarak karşıladı. Tam anlamıyla "teenage romance" tanımına uyan, çıtır çerez, çabucak okunan bir seri. Benim de bu 3'lemeyi bitirmem 4 günümü aldı zaten :) Bu serinin 4. kitabı da var hem de çok kocaman bir kitap :) Ancak daha Türkçesi çıkmadı, ben de ilk üç kitabı Türkçe okumuşken çevrilmesini beklemeye karar verdim.

True Blood dizisini nekadar beğendiğimi önceden de belirtmiştim. Kitaplarına sarmam da çok uzun sürmedi :) Çok sürükleyici güzel bir hikayesi var, diziden daha bile iyi denebilir. Kitapların Türkçeleri yok malesef, ancak İngilizceleri Remzi Kitapevinde bulunuyor. Dili de çok ağır değil zaten, rahatça okunabilecek kitaplar. Şimdilik 8 kitaptan oluşan bu serinin 9. kitabının satışı mayıs ayında başlayacakmış.


Bir arkadaşımın önerisiyle okuduğum bu kitap, aslında okuduğum ilk polisiye kitap :) Ancak polisiye düşüncesine ısınmamı biraz da olsa sağladı. Boyutları itibariyle çantada da taşınabiliyor, rahat rahat heryerde okunuyor. Biliyorum bunu yazmam biraz komik gelebilir size ancak ben çantama sığan kitaplara daha bir bağlı oluyorum sanki :)


Mürekkep Yürek diye çevrilmiş bu kitabı da şu anda okuyorum, yakın zamanda filmini de izledim. Filmi çok da beğenmesem de aslında öykünün çok güzel ve hayranlık uyandıracak bir öykü olduğunu fark edip kitabına başladım. Şimdi de keşke kitabı önce okusaymışım diyorum çünkü hakikaten hikaye harika! Ancak itiraf etmeliyim ki bu kitap yüzünden boyun fıtığı geçirebilirim, ansiklopedi boyutlarına ulaşmasına çok az kalmış.

Umarım blogla ilgilenmediğim süre zarfını böyle affetirebilir, sizin de ilginizi çekebilecek birkaç kitap eklemişimdir :)

20 Mart 2009 Cuma

H&M Bahar Kolleksiyonu


H&M 'in Sneak and Peak kolleksiyonundan bazı örnekleri toparladım. Bu sezonun pastel tonlarından pembeler, maviler ve lavantaların bolca görüldüğü kolleksiyon ayrıca bu sezon büyük ve rengarenk takılardan da vazgeçmememiz gerektiğini hatırlatır nitelikte. Üçlü olan resimdeki tulum haricinde ben kolleksiyonu çok beğendim, umarım siz de beğenirsiniz :)



19 Mart 2009 Perşembe

İstek Listeleri

Hala baharın bir gün geleceği ve bu günün artık yakın olduğu gerçeği ile kendimi avutmakta ve bahar için kataloglara ve sitelere bakmaya devam etmekteyim. Yağan yağmur benimle aynı fikirde görünmese de ben bir tane daha çizme, palto, kazak görmek dahi istemiyorum.
Bu arkası bantlı burnu açık sandaletleri çok beğendim. Siyahını özellikle dar ve hafiften kısa kotların altına giymek için, kremi de elbiselerin ve eteklerin altına giymek için istiyorum :) Hatta etek altına soket çorapla çok ilginç durabilirler. Bunlar Miu Miu marka sandaletler, ben buradan buldum.

17 Mart 2009 Salı

Terlik mi Ayakkabı mı?


Nat-2 markası hem ayakkabı hem de terlik olarak kullanabileceğiniz bu ürünü yaratmış. Nekadar rahat olur orası tartışılır ama oldukça değişik bir fikir gibi geldi bana :)



14 Mart 2009 Cumartesi

Dantel, dantel, dantel

a little bit lacework
a little bit lacework - by manikdep on Polyvore.com

Polyvore hastalığı hızla yayılmakta :) Manikdep kullanıcısından gelen bu set gerçekten çok şık, özellikle şu an o kahve çok çekici gelmekte bana :)

12 Mart 2009 Perşembe

WATCHMEN


Filme tam anlamıyla bayıldım. Sırf başındaki jenerik için bile izlenesi bir film. Pek çok beğenmeyen duydum ancak ben utanmadan şimdiye kadar izlediğim en başarılı çizgi roman uyarlaması olduğunu söyleyebilirim. Çok ağır eleştirileri ve başarılı karakter analizleriyle film gerçekten çok güzeldi kesinlikle tavsiye ederim. Daha fazlası için link.


Yağmurlu Günler

Rainy day
Rainy day - by fashion.zip on Polyvore.com

Dursun artık şu yağmur güneş açsın diyip duruyoruz ama nafile. Yarın (13 Mart) da yağmur yağacakmış.

Dantellere Geri Dönüşüm


El yapımı aksesuar fikirlerinden biri de dantellerden yapılanlar. Eminim hepimizin evinde annemizin kullanmadığı bir kenarda atılı duran bir tomar dantel vardır :) Ben bu örnekleri buradan buldum. Sitede birçok taç ve kolye örnekleri var, tabii dilerseniz oradan da satın alabilirsiniz :)

11 Mart 2009 Çarşamba

Londra'ya Sırt Çantası

_addicted to B&W_
_addicted to B&W_ - by chirero on Polyvore.com

Bana ulaşan ilk Polyvore seti Phoebe nickli arkadaştan.Siyahları çekmiş bir günlüğüne Londraya kaçmaya heveslenmiş. "Ben pasaportu çantaya attım, kalemimi, defterimi, fotoğraf makinamı paramı hatta usb'mi de aldım gidiyorum" demiş :)
Seti oldukça beğendim, hatta kendisine beni de bekle gidelim baharda diyorum :)

7 Mart 2009 Cumartesi

Yaşayan Aksesuarlar


Geçen gün herzaman takip ettiğim bloglardan biri olan çelik melek'te gördüm bu tasarımı, çok hoşuma gitti. New York'lu sanatçı Paula Hayes organik olma kavramını farklı bir boyuta taşımış, canlı bitki köklerinden kolyeler üretmiş. Organik, ekolojik gibi kelimelerin bu kadar revaçta olduğu günümüzde, tasarımcı en uç noktayı aramış zannediyorumki. Tasarımcının sitesi için link.




3 Mart 2009 Salı

Polyvore Hesabı Açıldı!

Rock chick_01
Rock chick_01 - by fashion.zip on Polyvore.com

Sonunda bu kez üşenmeyip başardım, polyvore hesabını kullanıma açtım, bir de set hazırladım. Bahar gelsin artık diye yakarmalarım devam edecek!

***Polyvore hesabı aracılığıyla setlerini bu blogda da görücüye çıkarmak isteyenler, lütfen mail atınız :)

Adım Adım Bahara

Tashkent by Cheyenne
Steve Madden


BCBGirls

Malum sonbahar sezonundan beridir bootie'ler oldukça göz önünde ama sezon bahara kaydıkça parmak uçları açılmaya başladı. Süregelen open toe modasına bootieler de katıldı. İşte size bikaç seçmece.

Dolce Vita

Pour La Victoire

Pour La Victoire

Charlotte ve Mr.Big?


Eh normalde dedikodu yazmayı filan düşünmüyorum ama bu haberi görünce ilgimi çekmedi desem yalan olur :) Sex and the city dizi ve filmlerinden tanıdığımız Kristin Davis (Charlotte) ve Chris Noth (Mr. Big) birliktelermiş. Oldukça da mutlu görünüyorlar.

2 Mart 2009 Pazartesi

Şeker Pembesi


W Magazin için hazırlanmış seriyi fotoğrafçı Craig McDean çekmiş. Sezonun renklerini çok iyi yansıtan fotoğraflar olmuş, seriyi çok beğendim. Bahar trendlerine de futuristic bir yorum getirilmiş. Modeller de Natalia Vodianova ve Milla Jovovich.
Source: fashionation




Blog Widget by LinkWithin