14 Eylül 2009 Pazartesi

Burberry Fashion Nights Out


Rosie Huntington-Whiteley, Daisy Lowe ve Christopher, Burberry Bond Street mağazası, NYC

Burberry’ in 11.Eylül.2009 tarihinde Dünyada ki 9 mağazasında partiler düzenlemiş. Elime birkaç fotoğraf geçti sizle de paylaşayım dedim. Herkes inanılmaz şık ve güzel görünüyor :)

Model Natalia Vodianova, Burberry Bond Street mağazası, NYC

Model Lily Donaldson at Burberry Soho mağazası, New York

Berlin Milano'da başlayan 2010 bayan giyim defilesinin Londra moda haftasında son bulduracakmış, böylece Londra moda haftasının 25. yıl dönümünü de kutlamış olacakmış. Bu sene 25. yılı dolayısıyla Lonra moda haftası pek renkli geçeceğe benziyor:)

Model Lily Donaldson and müzisyen Jamie Biden, Burberry Soho mağazası, New York

Bugga Ayakkabılarında İndirim Günü Partisi


"Herkeste olmayan ve giydiginizde bir prens aratmayacak ayakkabılarla sizi namı deger ofisimiz 'Buggaresidence' da bekliyoruz." diyor bugga sakinleri.


İndirimin şöyle de bir güzelliği olacakmış, malum ayakkabılar türünün tek örneği olduğundan numara sorunsalı aklınıza takılmış olabilir, ellerinde kalan numaraları pasaj linkinden görebilir ve istediğiniz çifti parti öncesi ayırtabilirmişsiniz.


Facebook event

Tarih :16 .09.2009 saat:19:00-22:00

Yer:Büyükiftlik sok varer apt.Kat:3 Da:8 Nisantası (Amerikan hastanesi kapalı otopark girisi tam karsısındaki apt)
Bugga Design

11 Eylül 2009 Cuma

Christian Louboutin Flats!


O hep gördüğümüz, bayıldığımız kırmızı tabanlı yüksek ökçeli Loboutin ayakkabıları zaten inanılmazlar ancak bunlara da bayıldım! Gayet günlük, gayet rahat hemde bunlar. Hoş Victoria Beckham diğerlerini de günlük giyiyor ya :) Üstteki fotoğrafta da Anna Schilling varmış ve kendisi bir modelmiş. Ben de yeni öğrendim.


Rem Koolhaas da Ayakkabı Tasarlayan Mimarlardanmış

Barcelona Chair'dan ayakkabıya :)

Her ne kadar Zaha Hadid çoğunluk tarafından ayakkabı tasarlayan ilk mimar olarak düşünülsede aslında bu liste oldukça uzun ve eskiye dayanıyor.


Rem Koolhaas da meğer 2003'den beri ayakkabı tasarlayan mimarlar arasındaymış. Galahad Clark, mimar Rem D. Koolhaas ile beraber United Nude ayakkabı markasını kurmuş. Amaçları da moda ve tasarımı birleştirerek, yeni ve estetik bir tarz yaratmakmış. Markanın sitesine bakıldığında amaçlarına ulaşmış oldukları anlaşılıyor :)


10 Eylül 2009 Perşembe

Çizmeler yukarı, yukarı, daha da yukarı!

Loewe, Hermes, Hussein Chalayan, ve Louis Vuitton

Kabul etmek lazımki bu sezonun en fetiş ve en çekici trendi yüksek çizmeler. Eskiden de alışkın olduğumuz diz hizası çizmelerden bahsetmiyorum, artık çok daha uzun çizmeler vitrinlerde. Ve bu çizmeler kesinlikle kışkırtıcılar!

Deriler; Topshop Unique, Chloe, Ohne Titel, & Rodarte

Deri olarak herzamanki gibi siyah ve kahverenginin yanında bu sezonun gözdesi koyu zeytin yeşili ve griler de sıkça kullanılmış. Gri olarak aşşağıya Topshop'un örneğini ekledim. Ayrıca toprak tonları bu sezon yüksek çizmelerde unutulmamış.
Süet örnekleri de defilelerde sıkca boy gösterdi.


Süetler; Antonio Berardi, Marc Jacobs, Hermes, & Isabel Marant

Geçen sezonun rock chick etkisi bu sezon da devam ederken bir de steam punk (ah o uçuş gözlüklerini istiyorum!) ve futuristik/cyber punk terimlerini çok duyacağız.

Topshop

Ben eskiden beri pek bir severdim bu yüksek çizme olayını. Her nekadar giyebileceğimi düşünmesem de; görmesi bile güzel, seksi. Ancak hadi kabul edelim kısa boyluysanız benim gibi ya da biraz kalın bacaklara sahipseniz, okadar da yakışmayacaktır.

9 Eylül 2009 Çarşamba

Pull and Bear '09-'10 Sonbahar Kış

Sonbahar kolleksiyonlarının üstünden geçmeye başlamak lazım artık:) En sevilen hazır giyim markalarından biriyle başlamak mantıklı geldi bana. Sonra teker teker işlenecek konular var tabi payetler, gömlekler, leggingsler gibi. O uçuş gözlüklerinden de istiyorum ayrıca direk steam punk!






Nine West '09-'10 Sonbahar Kış


Nine West'in bu sezonki kolleksiyonu bize nerdeyse tüm sezonu anlatıyor. Zincirler, geçen sezonda da bahsettiğim fermuarlar (link), delikler, hayvan derisi desenleri bu sezon sadece ayakkabılarda değil tüm ürünlerde geçerli. Ayrıca ayakkabı konusu gündeme gelince bu sezon diz üstüne kadar uzayan çizmeleri oldukça sık göreceğiz.




Bahar Korçan / İstanbul Fashion Days


Tatilime denk geldiği için ilk defa düzenlenen İstanbul Fashion Days'i, kendi okulumda olmasına rağmen kaçırmıştım. Ancak üstüne 1-2 laf etmeden geçmek de olmazdı :)


Etkinliğin 2. gününde yer alan Bahar Korçan defilesine ilgi baya bir yoğun olmuş anladığım kadarıyla. Aralarında İsmail Acar, Ahu Yağtu, Yonca Evcimik, Tamer Yılmaz&Ayten Alpün, Cem Lokmanhekim, Bedük,Levent Erden ve Hakan Yıldırım gibi moda ve sanat dünyasından tanınmış isimlerinde bulunduğu bir izleyici kitlesi oluşmuş.


Basın bülteninde bahsedildiği üzere:

"Her koleksiyonunu bir felsefe üzerine oluşturan ünlü modacı Bahar Korçan, “Kabullen ya da Değiştir” konseptiyle sunduğu 2010 yaz koleksiyonunda bireyleri baskı altında bırakan toplumsal tabuları ve bunlardan dolayı üstümüze yüklenenleri anlattı. Beş bölümden oluşan defilede ilk bölümde kabullenenler anlatılırken ikinci bölümde sessizce dönene dahil olanlar, üçüncü bölümde değişenler, dördüncü bölümde başka mora dahil olanlar, beşinci ve son bölümde ise altın kanatlılar anlatıldı. Bahar Korçan “Kabullen ya da Değiştir” adlı tasarımlarının bir bölümünde bu yolculuğu anlatmak için kızı Lâl Korçan’ın çizdiği desenleri de kullandı. Defilenin konseptine özel müziği ise Bahar Korçan’ın diğer defilelerinde olduğu gibi yine Los Angeles’ta yaşayan ünlü kompozitör Rahman Altın besteledi."

Ancak üzerinde durulması gereken asıl konu bence Bahar Korçan'ın ilk defa mücevher kolleksiyonu tasarlamış olmasıdır. Mücevher üreticilerinden Jasabi'nin ürettiği kolleksiyon defilede de yer almış.


Reebok'09


80'lerin ikonlarından bahsetmeye başlamışken Reebok'un yeni kolleksiyonuna değinmeden geçilmezdi sanırım :) Reebok kesinlikle 80'lerin Pop kültürünün bu çağrısına cevap vermiş ve yeni sezon için klasik retro çizgisini günümüze uyarlamayı başarmış.


Lego!


80'lerden kalma ikonlaşmış retro markaların bu aralar patlama yaşadığı ortada. LEGO da bu durumdan nasibini almış markalardan biri. Evet evet, kesinlikle şu rengarenk tuğla şeklinde oyuncaklardan bahsediyorum :)



LEGO'yu bu aralar alıştığımızın dışında saatlerden kameralara, çantalardan kemerlere, usb belleklerden cep telefonlarına satın alabiliyoruz. Hatta Lanvin'in LEGO'lu moda çekimlerine ve Jean-Charles de Castelbajac'ın LEGO için hazırladığı kreasyonun catwalk'una hayran kalmamak elde değil!


80'lerin bu hızlı ilerleyişinde LEGO için bundan sonraki adım ne olacak acaba :)

1 Eylül 2009 Salı

Re-fresh

Herkese selamlar!
Biliyorum uzun zamandır ortalarda yoktum. Bir kısmı çılgın iş temposuyla (ofiste sabahlamalar üst üste, sabah 4lere kadar ofiste kalmalar), diğer kısmı ise tatille geçti.
Yeni birkaç projeyle başa çıkmaya ve bu blog'un da hakkını vermeye çalışacağım, söz veriyorum.
Cumartesi bir yığın entry ile emrinize amade olacağım, görüşmek üzere...
Blog Widget by LinkWithin