16 Ekim 2009 Cuma

Fırfır Etek


Miranda Kerr'in ne kadar güzel olduğundan bahsedip lafı uzatmadan eteğe odaklanacağım. Şu 2 sezondur özellikle göz önünde olan bu fırfır etekler özellikle topuklu ayakkabılarla pek güzel, pek seksi, spor ayakkabılarla da pek bir şirin oluyorlar. Çoğunlukla modellerin fazlaca kısa oluşu giymeyi biraz zorlaştırsa da, ben azmedip giymeye çalışanlar sınıfındayım :) Çoğu markada bu eteklerden bulunmakta, gelecek sezonda bulunmaya devam edecek gibi görünmekte.
Eklemeden geçemeyeceğim Miranda Kerr'in bu kombini gerçekten harika görünüyor!

12 Ekim 2009 Pazartesi

Tabe Kıyamet "Deli &Dolu" Partisi

Tabe kıyamet yeni kolleksiyonunu tanıtmak amacıyla bir parti düzenliyormuş. Şimdiye kadarki kolleksiyonlarını zevkle ve beğeniyle takip ettiğim bu markanın yeni sezonunu görmek için sabırsızlanmaktayım!

Date:
Saturday, October 17, 2009
Time:
6:00pm - 10:00pm
Location:
Tabe Kıyamet 1. Kat
Street:
Beyoğlu, Bostanbaşı Cd, Firuzağa, Türkiye
City/Town:
Istanbul, Turkey

facebook event: link

10 Ekim 2009 Cumartesi

Diz Üstü Çoraplara Yakın Markaj

Collette Dinnigan, Dice Kayek, Collette Dinnigan, Gaspard Yurkievich

Bu kadar sözünü etmişken ve bu kadar hayranlık beslemişken diz üstü çorapları yakın markaja almasak olmazdı. Özellikle topuklu ayakkabılarla ayrı bir güzel olan bu uzun mu uzun çoraplar ayrıca babetlerle, spor ayakkabılaryla ve de çizmelerle de kullanılabiliyor. Ama benim aklımdaki soru "üzerine ne giymek lazım?" idi. Onun için ordan burdan 1-2 resimle kafa karışıklığımı çözmeye çalıştım.

Öncelikle şunu söylemeliyim ki bu çorapların çok çeşidi bulunuyor. Normal tül çorap gibilerinden tutun düz penye gibi olanları ya da kalın yün olanları da var. Benim favorim bu üstteki gibi hafif kalın ve fitilli olanlar. Ayrıca pek çok desende olanları da mevcut; çizgili, puantiyeli, baklava desenli, fiyonklu... Ben gerçekten fitilli ve desensiz koyu renk olanlarında biraz ısrarcı sayılabilirim ama :)

Örneğin bu kombin gerçekten de güzel görünüyor. Bantlı ve topuklu ayakkabılar, diz üstü düz siyah ince çorap, mini beyaz bir elbise ve bir boyfriend blazer tadında ceket. Şu an İstanbul'da süre gelen havayada çok uygun görünmekte.


Şortlar içinde geri sayım başladı! Havalar soğumadan önce rahat rahat şort giymeniz için son günler. Ve uzun çoraplar kesinlikle şortların, özellikle de kot şortların altında, oldukça trendy görünmekte. Altına dilerseniz çizme dilerseniz sport ayakkabı giyin...

Burada spor ayakkabılarla da nasıl kombinleneceğinin örnekleri var, yine kısa etek ya da şortlarla kullanılmış. Ama rica ediyorum, lütfen boğazlı converse'lerinizle kullanmayın bu çorapları, en son 2000'in başında kullandık onları bitti o kombin :) Boğazsız converse'lerinizle, daha da iyisi keds'lerinizle kullanın.
Bu toplu fotoğraflarda uzun sayılabilecek eteklerle de kullanılmış diz üstü çoraplar, pek de fena olmamış. Ama diğer kısa örneklerinden daha tutucu göründüğü ortada tabi :) Ben sanırım kısaları tercih edeceğim.

Bir fikir verebildiysem size de mutlu olacağım, çünkü ben denemek için sabırsızlanmaktayım :)

9 Ekim 2009 Cuma

İncelen Topuklar

Burberry Prorsum, 3.1 Phillip Lim, Zac Posen
Lanvin

Bu sezon bu ayakkabı trendine takmış durumdayım. Çok seksi görünmeleri bir yana artık sıkıldığım ince topuk olayına çok modern bir alternatif. Alışveriş yaparken gözleriniz açık olsun ben 1-2 örneğini gördüm. :) Bu sezon alınması gerekenler listesinde!
Gianna Meliani

8 Ekim 2009 Perşembe

Chanel Çiftliği

Buna defile mi desem gösteri mi bilemiyorum. Chanel tutkusunun çarpıcı örneklerinden biri olduğu kesin ama...




Defilenin neden çiftlik ortamında gerçekleştiğini merak edenlere de cevap verelim Karl Legerfeld çocukluğunun bir kısmını bir çiftlikte geçirmiş meğer. Ve bu defile için Marie Antoinette’in Grand Palais deki çiftliğinin bir versiyonu inşaa edilmiş. Lily Allen de defilede sahne almış.



İzleyicilerden birkaç örnek de gördüm internette, Chanel çanta düşkünlüğü ve genel olarak Chanel düşkünlüğüne güzel örnekler. Ve dikkatli bakarsanız birkaç mankenin bacaklarında Chanel dövmesi olduğunu görürsünüz :)

Çizmeler ve Çoraplar


Diz üstü çizmeler ve çorapların bukadar güzel görüneceğini kim bilebilirdi! Şortla beraber çok güzel olmuşlar. kesinlikle bu sezonun alışveriş listesine girmesi gereken bu tarz çoraplara diyecek söz bulamıyorum zaten:)

Omuzlar!




Her nekadar içimden "hayıııırrr!!" diye çığlıklar atsamda, vatkalı kalkık omuzların geri dönüşünü reddedemeyerek buraya yazıyorum haberi :) Evet, 80'lerin bu güçlü dönüşünün etkilerinden biri olarak omuzlar kalkıyor! "Power shoulders" denilen akımla yeniden yüz yüzeyiz.

New York'tan Milan'a '09- '10 sonbahar- kış ve ilkbahar- yaz defileleri bu akımdan nasibini aldı. Birçok defilede power shoulders'ları gördük, korkarımki görmeye de devam edeceğiz birsüre. '80leri seviyorum ama bu omuzlar bana biraz doz aşımı gibi geliyor...
Resimlere tıklamanız gerekecek büyütmek için küçük kaldılar :)







6 Ekim 2009 Salı

Gaz!

source: ENominiPatri

Oraya buraya gaz bombası atılması, içlerine yasaklanan maddelerin konulması, saçma sapan süre gelen bu işlere minik bir tepki olarak, yanan genzim ve sulanan gözlerimle bu yazıyı yazıyorum.
Size tavsiyem birer gaz maskesi de alın bu sezon... İstiklal'de çalıştığınız ofisin balkonuna da atılabilir.

İllüzyon



Viktor Horsting ve Rolf Snoeren artık illüzyon ustaları olarak biliniyor. Bahar'10 defilesinden bazı kareler gerçekten mankenleri ikiye bölmüşler gibi görünmekte. Kırmızı halıda ünlüleri bu kıyafetlerle görebilicekmiyiz acaba ? :)

Ayakta!


Bize lazımdı böyle bir site: http://www.ayakta.com/

Açıklamaya çok gerek var mı bilmiyorum; çünkü eminimki şimdiden siteyi karıştırmaya başladınız ve aklınızdan "bu ayakkabımı mı yollasam şunu mu yollasam" diye hesaplar yapmaya başladınız :)


Sitenin kendi tanıtımı şöyle:

Bizce, Ayakkabı bir tutkudur. Eğlencedir, renktir, kişiliktir, zerafettir. Acı verici, yorucu, kışkırtıcıdır Ayakkabı bir hastalıktır. Bazısını alır, unutursun bir köşede Uygun kıyafet yoktur giyecek. Bazen vitrinin önünde kalıverirsin Pahalıdır Bazısını topukları eriyene kadar giyersin Başka ayakkabın yoktur!! Amacımız Siz "hiç ayakkabısı olmayan"ları diğer "hiç ayakkabısı olmayan"larla buluşturmak Çünkü başka kimse anlamaz kırmızı rugan ile kırmızı deri babetler arasındaki farkın ne kadar hayati olduğunu Siz biliyorsunuz Biz biliyoruz Ve vitrindekilerle değil "sizin ayağınızdakiler"le ilgileniyoruz...


Ben de hemen üye oluyorum ;)
Blog Widget by LinkWithin