10 Ekim 2009 Cumartesi

Diz Üstü Çoraplara Yakın Markaj

Collette Dinnigan, Dice Kayek, Collette Dinnigan, Gaspard Yurkievich

Bu kadar sözünü etmişken ve bu kadar hayranlık beslemişken diz üstü çorapları yakın markaja almasak olmazdı. Özellikle topuklu ayakkabılarla ayrı bir güzel olan bu uzun mu uzun çoraplar ayrıca babetlerle, spor ayakkabılaryla ve de çizmelerle de kullanılabiliyor. Ama benim aklımdaki soru "üzerine ne giymek lazım?" idi. Onun için ordan burdan 1-2 resimle kafa karışıklığımı çözmeye çalıştım.

Öncelikle şunu söylemeliyim ki bu çorapların çok çeşidi bulunuyor. Normal tül çorap gibilerinden tutun düz penye gibi olanları ya da kalın yün olanları da var. Benim favorim bu üstteki gibi hafif kalın ve fitilli olanlar. Ayrıca pek çok desende olanları da mevcut; çizgili, puantiyeli, baklava desenli, fiyonklu... Ben gerçekten fitilli ve desensiz koyu renk olanlarında biraz ısrarcı sayılabilirim ama :)

Örneğin bu kombin gerçekten de güzel görünüyor. Bantlı ve topuklu ayakkabılar, diz üstü düz siyah ince çorap, mini beyaz bir elbise ve bir boyfriend blazer tadında ceket. Şu an İstanbul'da süre gelen havayada çok uygun görünmekte.


Şortlar içinde geri sayım başladı! Havalar soğumadan önce rahat rahat şort giymeniz için son günler. Ve uzun çoraplar kesinlikle şortların, özellikle de kot şortların altında, oldukça trendy görünmekte. Altına dilerseniz çizme dilerseniz sport ayakkabı giyin...

Burada spor ayakkabılarla da nasıl kombinleneceğinin örnekleri var, yine kısa etek ya da şortlarla kullanılmış. Ama rica ediyorum, lütfen boğazlı converse'lerinizle kullanmayın bu çorapları, en son 2000'in başında kullandık onları bitti o kombin :) Boğazsız converse'lerinizle, daha da iyisi keds'lerinizle kullanın.
Bu toplu fotoğraflarda uzun sayılabilecek eteklerle de kullanılmış diz üstü çoraplar, pek de fena olmamış. Ama diğer kısa örneklerinden daha tutucu göründüğü ortada tabi :) Ben sanırım kısaları tercih edeceğim.

Bir fikir verebildiysem size de mutlu olacağım, çünkü ben denemek için sabırsızlanmaktayım :)

3 yorum:

madammoda dedi ki...

Spor ayakkabili kombinler disinda sevmedim sevemiyorum bu uzun corap kombinlerini..

Unknown dedi ki...

ince uzun bacağa çok yakışıyor ama yaa.. açık ayakkabı içinden de sevimli görünüyor bence. falke'nin çoraplarını çok kullanıyorum ben bilstore'da oluyo onlar. renkli renkli çok seviyorum :) kışiçin uzun çorqapları da stoklamalı ordan! her kombine ayrı renk.. miniyle de süper olmuşlar.

fashion.zip dedi ki...

açık ayakkabı konusunda hak veriyorum çok güzel görünüyor, ama giyemiyorum ben, fazla iddialı geliyor :) marka önerin de süper olmuş teşekkürler:)

Blog Widget by LinkWithin