24 Ocak 2009 Cumartesi

Penelope Cruz'dan Mango'ya




Penelope Cruz'un Mango'nun bahar 2009 kolleksiyonuna eklediği parçalardan birkaç örnek topladım. Bu sezonun pastel renkleri, siyahları, grileri, soluk floral desenleri bu kolleksiyonda da öne çıkmış. Penelope Cruz'dan hiç hoşlanmam ancak, gördüğüm kadarıyla hoş bir kolleksiyon bizi bekliyor. Artık bahar gelse :)

Tempus Aeternitas


Beyoğlu’ndaki Fotoğrafevi Allianz Galerisi, 28 Ocak–13 Şubat tarihleri arasında “Tempus Aeternitas” (Sonsuz Zaman) adlı fotoğraf sergisine evsahipliği yapıyor.

Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Fotoğraf ve Video Bölümü’nde eğitimlerini sürdüren Cihan Poçan, Kerem Çobanlı ve Murat Kublay’ın yanı sıra Bölüm Başkanı Melih Zafer Arıcan’ın da çalışmalarından oluşan sergi, fotoğrafın ontolojik ve teknolojik dayatmalarının zamanla ilişkisine bir başkaldırı niteliği taşıyor. Sergide yer alan ve bir yıllık özenli bir çalışmanın ürünü olan siyah beyaz dingin kareler, fotoğrafın çok küçük bir zaman dilimine ait olan anlatısına ve her yeni çıkan fotoğraf makinesinin insanları hep daha hızlı fotoğraf çekmeye yönlendirmesine inat, zamanın sonsuza giden seyrini anlatmaya ve mekânların ruhunu ortaya çıkarmaya çalışıyor. Ortalama 5 dakikalık pozlama süreleriyle yaratılan fotoğraflar, bu sayede doğaya özgü ahenk duygusu ile zamanın tek bir kareye sığdırılan akışını bir arada yansıtmayı başarıyor.

Açılış kokteyli: 27 Ocak 2009 Salı, 18:00

Yukarıdaki yazıyı facebook sayfasından aldım. Daha iyi açıklayabileceğimi sanmıyorum çünkü :)

Ayrıca haber için --> link.

Görülmeye değer bir sergi...



True Blood

Tam anlamıyla mükemmel bir dizi! Utanarak söylüyorum tüm sezonu 2 günde bitirip diğer gün 2. defa izlemeye başladım... Six feet under'ın yaratıcısı Alan Ball'un yeni dizisi olması da izlenmesi için başka bir sebep. Dizinin içeriği, konusu gerçekten çok ilgi çekici. Charlaine Harris tarafından yazılmış olan Sookie Stackhouse kitap serisinden uyarlanan dizi ırkçılık göndermeleri ve sosyal eleştirileriyle de öne çıkıyor. Benim bu dizi hakkında asıl eklemek istediğim şey ise reklamlarıdır. Aşşağıya eklediğim imajlar dizinin tanıtımları, daha iyi tanıtımlar düşünemiyorum. Herkesin denemesini tavsiye ederim.
Ayrıca; Sookie'nin tüm elbiselerini ve ayakkabılarını da istiyorum :)


12 Ocak 2009 Pazartesi

Katy Perry Modaya mı El Atıyor?



Katy Perry, şirin şarkıcı kızımız, ileride kendi kolleksiyonunu yaratmak istediğini söylemiş. Kendi kıyafetlerinde her zaman yeni şeyler denemeyi seven ve onları bu uğurda değiştirdiğini belirten sanatçı, pin-up girls ve lolita tarzlarından da etkilendiğini söylüyor. "Moda ikonu olarak da Agyness Deyn ve Dita Von Teese'yi çok beğeniyorum. Bir karakter yaratmaya bayılıyorum ve tarih kitaplarından fırlamış gibi görünmekten hoşlanırım" diyor.
Benim hoşuma gitti bu fikir :) Tarzını çok eğlenceli buluyorum, bakalım isteğini gerçekleştirebilecek mi?






Ekonomik Krize Farklı Yaklaşımlar



2008'in sonu nasıl geçtiyse tüm 2009 ekonomik krizle boğuşarak geçecek gibi görünüyor. Moda dünyası da haddince etkilenmiş durumda. NY moda haftasına katılmayan tasarımcılar (örnek olarak DKNY, Betsey Johnson), Chanel'in 200 işçi çıkarması, tasarımcıların genel olarak daha uygun ücretli kumaşlara gitmesi krizin sadece birkaç yansıması.
Ekonomik krize çözüm ya da gönderme denebilecek bu yaka iğnelerini tasarlamış Aitken&Hodge tasarım grubu. Ocak ayı icon dergisinde gördüğüm bu yaka iğnelerini dergi, ucuz bir siyah tişörtle giymenizi önermiş. Satışı yok tabi bu yaka iğnelerinin ancak üretmesi bedava :)


10 Ocak 2009 Cumartesi

Moda Kurbanı



Çok beğendim bu karikatürü. Güzel bir tasarım blog'u olan pan-dan'dan aldım, ilgilenenlere tavsiye edilir.
Ayın yirmisine kadar blog'u aksatabilir hatta unutabilirim, şimdiden bana şans dileyin :)

9 Ocak 2009 Cuma

River Island



Şu aralar süregelen indirimleri haber verme gereği duymamıştım. Bunun 2 sebebi var 1.si zaten diğer sitelerden, ya da dedikodulardan ya da bütün vitrinlerden anlaşılıyordu, 2.si de ben indirimlerden bir türlü hoşlanamadım. Yeni sezon ürünleri hep daha cazip geliyor. Dokunulmamış pırıl pırıl yeni ürünler... Sanki çok param varmış gibi :) Ama şimdi bile yeni sezonu umutla bekliyorum.
Neyse uzun lafın kısası evet heryerde indirim var filan ama River Island markası Türkiye'deki tüm mağazalarını kapatmaya karar verdiğinden şu an inanılmaz bir indirim var mağazalarında. Ve bu kararı daha dün akşam verdiklerinden mağazalar dokunulmamış durumda. Bu bilgiye tesadüfen ulaştım ve bulunduğum mağazanın içi işlerinden alışveriş için izin alıp gelen insanlarla doluydu... İndirim en az %50 ve %80'lere kadar çıkıyor, 25 ocağa kadar devam edecekmiş. River Island severlere duyrulur.
Ah bir de söylemeden geçemeyeceğim beni en çok sevindiren indirimler Body Shop'taki %50'ler oldu. :)

7 Ocak 2009 Çarşamba

Bayanlara Kravat

Reyes Bahar 2009 ---Givenchy Bahar 2009

Bu aksesuarları çok sevdim. Bu sezon daha da ön plana gelen yakasına kadar kapalı gömleklerle beraber çok şık duruyorlar. Oldukça basit ve kolay üretilebilen aksesuarlar olmalarına rağmen evden çıkarken sade kıyafetinize tarz kazandırmanız için birebir. Aslında bayanlara kravat tanımı yanlış oldu. Tam çevirisi boyunbağı oluyor :)
Bundan bahsetmişken kurdelelerden bahsetmesem olmazdı. Chloé bahar kreasyonu kurdelelerle bezenmiş.

Chloé

6 Ocak 2009 Salı

Manolo Blahnik Bahar 2009


Ah işte beklenenlerden biri de buydu :) Sezonun tüm siyahları beyazları, pastel renkleri ve bu örnekte gördüğümüz gibi geometrik desenleri kullanılmış. Bu katalogtan en çok şunu beğendim sanırım.

4 Ocak 2009 Pazar

Omuzlarımızı Açtık Bahara Hazırız!

Narciso Rodriguez


Rodarte New York

Bu bahar omuzlar çok önem kazanıyor. Bir şekilde omuzları gösteren elbiseler, ki en önemli konu zaten tek omuzlu elbiselerin geri dönüşü, önem kazandı. Bir çok defile de bunların örneklerini gördük sanırım vitrinler de tek omuzlu elbiselerle dolup taşacak.
Aslında bu sezon için şöyle genel bir laf da edebiliriz; bir parçası kayıp kıyafetler öne çıktı. Bunu cümlelerle nasıl açarım bilmiyorum ama ekleyeceğim görsellerden anlatabileceğim sanırım.

Herve Leger by Max Azria

2 Ocak 2009 Cuma

1950'ler Modası Bir Mimarın Elinden


Bugün denk geldiğim bu çizimler Mimar Emin Onat'ın Marmara Apartmanı (Moda, 1956-1957) projesine ait kesitlerdir. Tabiki mimarın amacı moda çizimi yapmak değildi belki de ancak, bunca yıl sonra sergide bu çizimlere rastlayan ben size göstermeden edemedim :)

İlgisini çekenlere Mimar Emin Onat sergisi İTÜ Taşkışla Kampüsü 1. katta şu an sergilenmektedir. Nezamana kadar süreceğini ne yazıkki bilmiyorum.


Blog Widget by LinkWithin