29 Mart 2009 Pazar

Pleasemachine














Pleasemachine Anna Zaboeva'nın yarattığı ve tek başına sürdürdüğü bir marka. Ayakkabı fetişi bir arkadaşımın tavsiyesiyle göz attım ve çok beğendim. Ancak Anna sadece ayakkabı tasarlamıyor, papyon, çanta gibi ürünler de tasarlıyor. Ben kendisiyle facebook yoluyla haberleştim, facebooktaki galeride çok sayıda tasarımı bulunmakta mutlaka göz atın derim ----> link.
Rusya'da doğup büyüyen tasarımcı önüne çıkan bir fırsatla Avrupa'ya gitmiş ve Avrupa'nın atmosferine hayran kalıp orda kalmaya karar vermiş. Şu an Budapeşte'de olan Anna, yeni malzemeler ve kontaktlar için sürekli gezdiğini söylüyor ve kendini Macar ya da Rus tasarımcı yerine evrensel bir tasarımcı olarak niteliyor.
Şu anda sahip olduğu bir mağazası bulunmamakta ve bu fikre de karşı çıkıyor. Onun yerine tasarımlarını gittiği heryerde partiler vererek tanıtıyormuş. Böylece insanlar gelip onunla tanışıp, tasarımlarını deneyip fotoğraflar çekilebiliyor aynı zamanda da dans edebiliyorlarmış :) İnsanların marka hakkında iyi izlenimler esinmesi amacıyla böyle bir yol seçmiş kendine, aslında oldukça da mantıklı :)
Yalnız çalışan tasarımcı, tamamen kendi fikrinden bir ayakkabı tasarladıktan sonra o ayakkabıdan oldukça az sayıda üretilmesi için profosyonel ayakkabı yapımcılarının olduğu bir fabrikaya veriyormuş.
Yakın zamanda erkek ayakkabıları ve yüksek topuklu ayakkabı tasarımlarına da ağırlık vereceğini eklemeden geçemeyeceğim. Galeriden beğendiğim işleri seçmemi söylemişti bana ama sanırım biraz abarttım bolca örnek koydum :)
Genç tasarımcılar hakkında bir şeyler yazmak için yanıp tutuşuyordum, bu eylemime devam edeceğim :)





7 yorum:

ZET Fashion dedi ki...

Acaip beğendim, müthişler. Sınırlı sayıda olması çok iyi birşey bence. Ayrıca düşüncesine hayran kaldım. TRye gelmeyi düşünürmü acaba :)

fashion.zip dedi ki...

haha gelsin partisini ben ayarlarım :) 6. resimdeki beyaz ayakkabılar karşılığında tabi :P

ZET Fashion dedi ki...

Bende ona talibiiim, sana yardım ediyim parti organizasyonunda paylaşalım :P En sonunca da benim olsun ama ben geceleri de çalışırım üstüne

fashion.zip dedi ki...

:))) mail atar öneririm bakalım ne diyecek :)

Unknown dedi ki...

sarı burunlu ekoseliyi doom günümde hediye olarak istiorum :)

fashion.zip dedi ki...

areika olur, ozaman ben de doğum günüme yazının hemen üstündeki gri siyah bootie'leri istiyorum hem de yeşil çoraplarla beraber :)

chi dedi ki...

hatun süper yapmış! facebooktaki albümleri de muhteşem. kesinlikle organize ediyoruz o partiyi!

Blog Widget by LinkWithin