22 Nisan 2009 Çarşamba

Invincible



Moda tasarımcısı Hatice Gökçe, 2009 ilkbahar yaz sezonu için erkeğin yenilmez olma mitinden yola çıkarak INVINCIBLE koleksiyonunu yarattı. Bu kolleksiyonun moda performansı 27 Nisan Pazartesi günü saat 20:35'te Garaj İstanbul'da. Performansta Hatice Gökçe'ye Dj 2Fun (Tufan Dağtekin) da eşlik edecekmiş. Kolleksiyonun ilk defa sergileneceği 27 Nisan günü ayrıca Saat 20:00’de Simay Bülbül, 21:15’de Ümit Ünal defileleri de var. Kapı 19:30’da açılıyor. Bilet fiyatları tam 56, öğrenci 36 lira.
Kolleksiyonu tanıtmak amacıyla basın bülteninden birkaç bölüm ve birkaç imaj ekleyeceğim buraya. İlginizi çekerse Garaj İstanbul'da görüşmek üzere :)

INVINCIBLE FELSEFESİ NEDİR?

Kadın modasının hareketliliği karşısında en az onun kadar hareket kazanan erkek giyim sektöründe şu an hakim olan genel felsefe kişinin kendisiyle ve çevresiyle barışık olma kavramı. Komplekslerimizden arınıp kendimizi şımartma sezonuna giriyoruz ve bu anlayış uzunca sezonlar boyunca devam edecek. Geçmişe ait iyi hislerin, teknolojinin kolaylığı ile birleşerek karşımıza çıktığını göreceğiz. Yeniden tanımlanan 'etik kavramı'nın tüketici davranışlarında derin değişimler yarattığını görüyoruz. İnternet dünyasında gün geçtikçe daha çok bilgi sahibi olan tüketicinin, markalar konusunda yaptırımının arttığını izliyoruz. Bu yaptırımın izleri kendini, 'protest' bir akım olarak ortaya çıkarıyor. Yoğun şehir yaşamında vahşi ve korunmuş tabiatı canlandırmak 'yeni lüks' olarak algılanıyor. 'Yakınmak yerine aksiyon almak' tavrı içinde olacağız. İşte tam da böyle bir ortamda biz de 2009 İlkbahar Yaz koleksiyonumuzda erkeğin yenilmezliği düşüncesinden ilham aldık ve erkeğe özgü bir miti hayata geçirdik.


KOLEKSİYONDA NELER VAR?


Yenilmez felsefesini yansıtan ‘İnvincible’ koleksiyonu 45 parçadan oluşuyor. İpek, keten karışımı kumaşlardan gömlekler ve bol pantolonlar, yazın rahatlıkla giyibilecek gömlek elbiselerle tamamlanıyor. Sarı, açık pembe, gri ve mavi gibi canlı renkleri ağırlıklı kullandığımız bir koleksiyon olan ‘Invıncible’da pötikare ve optik desenli kumaşlardan oluşan ceketler farklı desende nakışlarla daha da belirgin hale geliyor.
Rahat kesimli gömlekler yarı parlak kumaşlarla etkisini arttırıyor. Kolleksiyonda Saydam Markasının kumaşları kullanılmış.

INVINCIBLE ÇEKİM EKİBİ KİMDİR?

Fotoğrafçı: Gencer Bavbek
Styling: Sedat Doğan
Makyaj: MAC ‘den Berk Ersan
Saç: Toni&Guy’dan Gökhan Küçük
Mankenler: Serkan Tan-Umut Eker

Ayrıca haber için: link.


Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin